Serviceutbud

Här hittar du vår hotellinformation från A-Ö

Serviceutbud

Här hittar du vår hotellinformation från A-Ö

COVID-19 Information

Källan följer myndigheternas riktlinjer och rekommendationer. Vi har förstärkt våra rutiner kring städning och hygien och instruerat våra medarbetare för att ytterligare skärpa våra rutiner gällande desinficering av ytor som används ofta, personlig handhygien, tillse att det finns tillgängligt handdesinfektionsmedel i alla allmänna utrymmen och att hjälpa gästerna hålla avstånd. 

Vi tar enbart emot förbokningar för att kunna planera och styra gästerna att hålla avstånd och vi begränsar antalet besökare per gång i pool- och relaxområden. Vi erbjuder för tillfället inga spa behandlingar med terapeut och har ersatt upplevelsen med en ”gör det själv” behandling. Genom  att anpassa vårt matutbud kan vi erbjuda en säker hotellfrukost och begränsad meny för lunch och middag som serveras vid bordet. Dessutom säkrar vi att möten och konferensgäster får leverans av fika i konferensrummet och lunch och middag sker med tallriksservering. Vi uppmuntrar och ser till att våra medarbetare är friska på jobbet och förutsätter att våra gäster gör detsamma och stannar hemma vid symptom. 

Tillsammans håller vi i och håller ut!

BAR

Vår bar har ett utbud från lokala läckerheter och världen över. Här hittar du öl, vin, en och annan drink, alkoholfria alternativ och snacks. Självklart ordnar vi alltid något att äta om man önskar det.

BASTU & RELAX

Koppla av och hämta ny energi i vår bastu och relax. Du hittar dem en trappa ned, ta med dig en handduk från rummet och byt om i våra omklädningsrum, öppet dygnet runt till våra boende gäster och måndag-lördag mellan 12:00 – 18:00 till våra dags gäster.

CYKELFÖRVARING

Vi har cykel förvaring om behov finns . Kontakta receptionen för hjälp.

ELBILSLADDARE

På vår parkering finns fyra stycken typ 2, AC laddare för din el- eller laddhybridsbil. Säg till i receptionen vid ankomst. Serviceavgift tillkommer.  

ELJUSSPÅR

Vid Källan Hotell finns det ett eljusspår på tre km. Under snösäsong drar vi ett längdskidspår som är fritt att använda för våra gäster. Vi har även ett begränsat antal retroskidor att hyra för de som lämnat sina egna skidor hemma.

EXTRASÄNG

Blir ni en person extra på rummet? Inga problem, våra rum rymmer en extrasäng. (extra kostnad tillkommer)

FRUKOST

Vår frukost serveras alla dagar mellan 6:00-10:00 som självbetjäningsbuffé i restaurangen. Avvikande tider kan förekomma.

GRILLKÅTA

Sitt och njut i Grillkåtan framför en levande eld och kanske grilla en korv. Njut av lugnet och må riktigt gott.

GYM

Träna under din vistelse. Använd vårt mini gym med bland annat fria vikter, löpband och yogamattor. Öppet dygnet runt för boende gäster. Vill du ge dig ut på en löp tur så har vi 3km och 5km slingor runt husknuten. Under tiden det finns snö har hotellet en 3km upplyst skidspår.

HUSDJUR

Hos oss är husdjur välkomna. Vi har speciella djurvänliga rum avsedda för husdjur i markplan med egen utgång rätt ut i naturen. Ledarhundar bor kostnadsfritt mot uppvisande av legitimation utfärdad av NAV i Norge eller Synskadade Riksförbund i Sverige. Meddela oss vid bokningstillfället att du önskar ta med din fyrbenta vän.

HUSVAGN/HUSBILSPLATS

Kommer ni med husvagn eller husbil och vill komma in och bo eller njuta av Spa eller restaurang så går det självklart bra. Vi har speciella platser för de med husvagn och husbil.

INCHECK/UTCHECK

Incheckning sker från kl.15.00 och utcheckning senast kl.11.00. 

KAFFE OCH KAKA

Finns att köpa i vårt Café under bemannad tid.

KALLBADSPOOL

På sommaren så är vår kallbadspool utomhus öppen.

KOPIERING

Vår reception hjälper er gärna med kopiering mot viss kostnad.

MOTORVÄRMARE

Vi erbjuder motorvärmare och ingår i övernattning/konferens (begränsat antal, först till kvarn gäller).

MÖTESRUM

Tid för möten och samtal hittar du hos oss – boka något av våra konferensrum. Vi erbjuder mötesrum för 2 till 100 personer.

PARKERING

Kostnadsfri parkering finns i nära anslutning till hotellet. Vi har även ett begränsat antal motorvärmarstolpar.

PRESENTKORT

Livet blir så mycket trevligare när man har ett presentkort att använda hos oss. Köp dem i vår reception eller on-line här på vår hemsida.

RECEPTION

Vi finns här för dig! Vår reception är bemannad måndag-lördag mellan 09:00 – 18:00.

Under obemannad tider når du oss på 0918 – 321 00. 

Tror du att du anländer efter kl. 23.00? Inga problem, meddela bara oss vid bokningstillfället så ser vi till att du får den information du behöver för att få åtkomst till ditt hotellrum.

RESTAURANG och CAFÉ

Vi strävar efter att bli det naturliga valet för middagar och restaurangupplevelser. Vi har varierande öppettider och erbjudanden, kontakta receptionen för aktuell information eller boka oss online. Vi har fullständiga rättigheter. 

Bar, café och kök är öppna under bemannad tid måndag-lördag.

RULLSTOLSVÄNLIGA RUM

Vi har rum som är anpassade för olika typer av behov t ex rullstol eller andra typer av funktionsnedsättning. Meddela oss om dina behov vid bokningstillfället så löser vi det.

RÖKNING

Källan är ett rökfritt hotell. Det är därför förbjudet att röka på alla våra rum och ytor inomhus. Överskrids förbudet utgår en avgift på 3 500 SEK som debiteras vid utcheckning.

SKOGSKÅTAN

Boka en mysig utflykt med mat till vår Skogskåtan. Den ligger intill hotellet och du kan boka matupplevelsen med kock eller som catering där du laga din egen mat med vänner och kolleger. Vi förbereder allt för din bekvämlighet.

SPJÄLSÄNG

Vi har även spjälsängar till våra minsta gäster.

TV

Alla våra rum har TV.

UTOMHUSJACUZZI (Natur-Spa)

Vi har en jacuzzi för de som vill bada under bar himmel. Bokas genom receptionen eller online.

VATTEN

Du har tillgång till Källans vatten från egen kallkälla i alla kranar i hotellet. 

VINTERUTRUSTNING

Det går bra att hyra retro-skidor, ryggsäck, vinterkläder, vinterskor och snöskor från oss (begränsad antal).

WIFI

Hos oss finns WiFi i alla byggnader. Sätt dig vart du vill och surfa hur länge du vill. Kontakta receptionen för att få tillgång till inloggningsinformationen. Har du problem med att logga in, prata med personal så hjälper vi dig.